חומצת חלב" הוא מונח שמוכר ע"י ספורטאים רבים בעיקר בעולם בריצה.
חומצת חלב נוצרת בשעת מאמץ בעצימות גבוהה, כאשר הגוף אינו מצליח לסלק את שאריות חומצת החלב הנאגרות בגוף. ריכוז יתר של חומצת חלב תגרום לסחרחורות ולהתכווצות שרירים.
כל עוד שהמתאמן עובד מתחת לסף המאמץ, הגוף מצליח לסלק את שאריות חומצת החלב. מציאת הדופק האידיאלי, הקצב האידיאלי, על "סף חומצת החלב" יסייע לספורטאי לרוץ לאורך זמן גדול יותר בצורה מקסימלית.
בריצה המתאמן רץ על מסילה ובכל מס' דקות לוקחים לו בדיקת דם. בבדיקת הדם רואים מה רמת החומצה שלו בדם.
לטריאתלטים יש חשיבות גדולה למצוא את הקצב הנכון בו יוכלו לשחות לאורך תחרות חצי איש ברזל, או איש ברזל מלא, מבלי "לשרוף" את עצמם, תוך יכולת לעבור לאלמנט הרכיבה בצורה אידיאלית.
ישנם מספר שיטות למציאת קצב השחייה על סף חומצת החלב. אני אציג שתי שיטות:
שיטה ראשונה – שיטת 400-200.
נבצע את האימון הבא:
חימום 400 מטר
תרגילי טכניקה 200 מטר
400 מטר - TIME TRAIL
התאוששות 200 מטר
400 מטר - TIME TRAIL
שחרור 400 מטר
בקטע השחייה TIME TRAIL נעבוד במקסימום כוח.
נחסר את זמן השחייה בין מקטע ה 400 מטר ובין מקטע ה 200 מטר. הזמן שנקבל הוא קצב סף חומצת חלב בשחייה.
שיטה נוספת היא שיטת- TIME TRAIL- 1000 מטר:
נבצע את האימון הבא:
חימום 400 מטר
תרגילי טכניקה 200 מטר
TIME TRAIL מטר 1000
התאוששות 200 מטר
שחרור 200 מטר
נחלק את התוצאה שלנו ב 1000 מטר ב 10. הזמן שנקבל הוא קצב סף חומצת חלב בשחייה.
בהצלחה.

Comments